ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


ΠΕΤΗ ΠΕΡΚΑ

Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος MSc

Υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συμμετέχω στην εκλογική μάχη, για να συνεισφέρω στην ισχυροποίηση της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς, σε αυτό δηλαδή, που θεωρώ μοναδικό δρόμο για μια πραγματική αλλαγή της κοινωνίας.


Ανήκω στη γενιά των φοιτητικών κινητοποιήσεων για την κατάργησή του Ν. 815/79.


Από τότε η αριστερά με συγκίνησε, με ενέπνευσε και με κινητοποίησε ώστε να είμαι συστηματικά παρούσα στα κινήματα και στις δράσεις της.


Ως Πολιτικός Μηχανικός του Α.Π.Θ. και αργότερα με μεταπτυχιακό στα συγκοινωνιακά, εργάστηκα στον ιδιωτικό και στη συνέχεια στο δημόσιο τομέα.


Σήμερα εργάζομαι στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης ως υπεύθυνη προγραμμάτων και μελετών συγκοινωνιακού σχεδιασμού στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης


Έχοντας επιλέξει σαν τρόπο ζωής την ενεργό συμμετοχή μου ως πολίτη συμμετέχω ανελλιπώς με συνέπεια και αισιοδοξία στους κοινωνικούς αγώνες και δραστηριοποιούμαι ενεργά στην πολιτική ζωή.


Ζω από κοντά τα προβλήματα της καθημερινότητας, το εχθρικό πρόσωπο της πόλης για τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και κυκλοφορούν σε αυτήν, την αδιαφορία της πολιτείας για τα εκρηκτικά προβλήματα της κοινωνίας. Προσπαθώ να συμβάλω στην επίλυση τους, με δράσεις αλλά και με προτάσεις που είχα την ευκαιρία να επεξεργαστώ από θέσεις ευθύνης και στη δουλειά μου και στους μαζικούς χώρους, όπου με ανέδειξαν οι συνάδελφοι και οι σύντροφοι με την εμπιστοσύνη τους:


Ενεργοποιήθηκα συνδικαλιστικά στο χώρο των Μηχανικών του Δημοσίου (ΕΜΔΥΔΑΣ-ΚΜ) Κεντρικής Μακεδονίας και στην Ομοσπονδία (ΕΜΔΥΔΑΣ/ΚΜ και Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ), από τις θέσεις της Αντιπροέδρου και της Γεν. Γραμματέως.


Εκπροσώπησα την ΕΜΔΥΔΑΣ/ΚΜ στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ στη Φλωρεντία.


Tο 2000 εκλέχτηκα στην Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ-ΤΚΜ), στη συνέχεια στη Πανελλαδική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ και σήμερα στη Διοίκηση του ΤΕΕ-ΤΚΜ.


Είμαι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και της Πολ. Γραμματείας του Συνασπισμού Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής


Συμμετείχα στα ψηφοδέλτια της Δημοτικής Κίνησης «Θεσσαλονίκη των πολιτών και της οικολογίας» το 2002 και το 2006


Από αυτές τις θέσεις κοινωνικής, συνδικαλιστικής, πολιτικής και επαγγελματικής δραστηριότητας, υποστήριξα απόψεις προς όφελος της κοινωνίας για σημαντικά θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης.


Ενδεικτικά αναφέρω το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης , τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ, τα έργα του ΜΕΤΡΟ, την αστική κινητικότητα, το συγκοινωνιακό σχεδιασμό, την αξιοποίηση των στρατοπέδων, την εξωτερική περιφερειακή οδό, την υποθαλάσσια αρτηρία, την αξιοποίηση του λιμανιού αντί για την ιδιωτικοποίησή του, τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα..


Γεννήθηκα στη Φλώρινα το 1961 και ζω στη Θεσσαλονίκη από το 1979.


Είμαι παντρεμένη με το Χρήστο Χατζηδιάκο και έχουμε δυο παιδιά.